NeConferința RestartEdu ia o pauză toamna asta

Dragă comunitate,

 

Toamna aceasta vom lua o pauză de la obiceiul nostru de a ne întâlni în cadrul NeConferinței RestartEdu din București :). Motivele țin în mare parte de organizare și de modul în care am gestionat resursele menite să servească acest eveniment.

 

Personal am reflectat la situație și am ajuns la următoarea înțelegere – pasiunea pentru educație își merită spațiul în care să înflorească, însă acest lucru nu se întâmplă de la sine. O grădina va da roadele de care grădinarul se îngrijește, așa cum sistemul nostru actual de educație dă roadele pe care le cunoaștem. De data asta noi nu am fi putut să cultivăm roadele pe care ni le doream cu ajutorul evenimentului și ne asumăm această limită pe care o cunoaștem cu această ocazie, iar decizia (deloc ușoară) e menită să păstreze evenimentul și comunitatea la standardele pe care ni le dorim și cu practicile în care credem.

 

Am observat astfel că dedicarea și acțiunile care au contribuit până acum la cultivarea acestei comunități sunt resurse neprețuite, însă nu și nelimitate. Avem nespusă recunoștință pentru toți cei care au susținut și susțin comunitatea, pentru că în felul ăsta oferim cu toții bucăți din viața noastră pentru un ideal comun: noi credem în învățare ca instrument de schimbare socială și că transformarea educației într-o societate e o provocare ce necesită un efort colectiv, susținut prin inițiative diverse care colaborează și construiesc împreună o imagine de ansamblu mai mare.

 

Pentru acest scop vom continua să construim acest spațiu dedicat tuturor celor care-și dedică bucăți din viața lor ca să facă o diferență în educație.

 

Alegem să luăm această pauză ca pe o oportunitate de a ne aduna forțele și de a contura isteț următorii pași. De aceea vom reveni cu o invitație pentru toți cei care sunteți interesați să contribuiți la definirea și implementarea acestor pași împreună.

 

De asemenea, știm că mulți dintre voi v-ați rezervat zilele de 21-22 noiembrie pentru eveniment, de aceea vă invităm să strângem gașca sâmbătă – ne puteți da de veste dacă veniți în doodle aici:

  • de la ora 17:00 – facem un Sharing pe Proiecte – povestim ce provocări întâmpinăm, ce lucruri faine am mai făcut, căutăm & găsim ajutor pentru ce avem nevoie. Vom folosi fie metoda ProAction Cafe, fie Collaboration Cafe.
  • de la ora 20:00 – ieșim la o bere/ un ceai & ne reconectăm la povești, ca să relegăm relațiile cu oamenii dragi din comunitate.

 

Dacă aveți idei, gânduri, sugestii pe care vreți să le împărtășiți, primim cu bucurie perspectivele și sprijinul fiecăruia.

 

Mulțumire că ați dat timp și atenție să citiți și recunoștință pentru înțelegere.

Cu drag,

Ana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.

Skip to toolbar