Formatul NeConferinței RestartEdu

Alegem formatul „unConference” pentru că fiecare dintre participanţi vine cu o experiență în educație mai mică sau mai mare. Valoarea neConferinţei constă în faptul că prin intermediul ei toţi contribuim la conversaţia despre cum transformăm educația. NeConferința RestartEdu este bazată pe construirea un spaţiu deschis, conform teoriei lui Harrison Owen despre Open Space Technology.

Într-un astfel de eveniment, avem o temă de bază – în cazul nostru, cum creștem oameni care transformă educația?. Plecând de la această temă, participanții pot propune subiecte de discuție în jurul temelor de interes pentru ei. În cadrul neConferinței RestartEdu, aceste subiecte se vor transforma în ateliere în ziua de sâmbătă. Atelierele pot fi de trei tipuri:

 • Atelier de tip „dilemă” – participanții care au o întrebare, o nelămurire, o provocare pentru care vor să găsească răspunsuri sau soluții, pot propune un astfel de atelier. Dacă vor exista întrebări sau provocări similare, acestea vor fi grupate într-un singur atelier.

 • Atelier de tip „feedforward” – participanții își pot prezenta proiectele în cadrul acestui tip de atelier. Vor fi grupate mai multe proiecte, iar fiecare va fi prezentat în 5-10 minute, restul timpului fiind dedicat discuțiilor în jurul acestora.

 • Atelier de tip „discuție” – creatorii acestui atelier sunt participanţii care propun un subiect (context, temă, metodă etc.) în jurul căruia vor să genereze interacţiune şi să strângă mai multe puncte de vedere.

După ce vom avea câteva propuneri de ateliere, vom crea împreună cu participanții agenda și vom alege ateliere care se vor susține. În cazul în care numărul de ateliere propuse va fi mai mare decât numărul de sloturi disponibile, se vor ţine numai o parte dintre ateliere – cele mai dorite de către participanţi.

În cadrul acestor ateliere ai poți:

 • să împărtășeşti informații despre activitățile tale din sfera educației;

 • să lansezi provocări cu care te confrunți și să primeşti opinii, sfaturi;

 • să expui idei și viziuni despre temă;

 • să găseşti un grup care are aceleași interese cu tine;

 • să alegi atelierele care sunt relevante pentru tine;

 • să înveţi din activitățile, provocările şi soluţiile prezentate de ceilalţi participanţi.

2 comments on “Formatul NeConferinței RestartEdu

 1. Radulescu Melania on said:

  Buna ziua!M.ar interesa daca la evenimentul de pe 13 februarie se dau certificate de participare sau vreun act doveditor care sa confirme participarea profesorilor? Multumesc!

  • Avatar of Ana RăducanuAna Răducanu on said:

   Bună, Melania.

   Vom putea redacta un document de participare personalizat pentru tine, dacă îți este necesar. De fel, nu oferim diplomă de participare sau alte acte justificative.

   Cu drag,
   Ana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.

Skip to toolbar