Despre RestartEdu

 

Suntem comunitatea de practică și învățare a inovatorilor în educație din România.

Credem că există inițiative inovative care și-au propus să transforme cultura învățării din România. Credem că există ONG-uri care pot servi drept modele de bune practici, business-uri de succes în educație, instituții care fac pasul înaintea vremii și practicieni care se întreabă cum va arăta educația în 2050.

În 2012 am pornit o mişcare a oamenilor care pun umărul şi în România la transformarea educaţiei şi nu mai aşteaptă soluţii de la alții. Ne dorim să fim un mediul fertil pentru cei care dezvoltă proiecte în educație, astfel încât să aibă acces la resurse de calitate, să învețe unii de la ceilalți, să creeze relații puternice dincolo de zona lor de confort și să lucreze împreună pentru construi educația la care visează.

Construim comunitatea bazându-ne pe unitate în diversitate.

 

 

Cum a început totul?

În 2012, Restart în educație a fost o competiţie care a găsit și a susținut cele mai bune idei online care să transforme educația. Punctul său central a reprezentat de o platformă dedicată inovaţiei în educaţie creată printr-un parteneriat între Romanian-AmericanFoundation, TechSoupRomânia și CROS.

Am căutat idei despre cum internetul şi aplicaţiile mobile pot ajuta învăţarea şi dezvoltarea oamenilor, fie direct sau prin facilitarea accesului la experienţe offline, oameni şi resurse de învăţare.

Am început cu o tabără de creație dedicată educației, organizată în 4 orașe, unde s-au generat 650 de idei de platforme online pentru educație:

  • Imaginarium București, 25-26 februarie – 163 de idei de platforme online pentru educație
  • Imaginarium Cluj Napoca, 14 martie – 245 de idei
  • Imaginarium Timișoara, 15 martie – 130 de idei
  • Imaginarium Iași, 16 martie – 112 idei

Pe restartedu.ro, platforma dedicată inovației în educație, s-au înscris 86 de proiecte ce au fost văzute de 33.500 de persoane, proiecte ce au adunat 11.000 de voturi.

20 de proiecte au mers în semifinală, participând la Selection Camp, între 30 martie și 01 aprilie.

Pe 19 mai a avut loc Gala RestartEDU, unde s-au întâlnit cele 7 proiecte finaliste, din care s-au ales cei 3 câștigători: TimeBank , StudioLEX și Comoara din Muzeu.

Însă nu ne-am oprit aici. Între 23 și 25 noiembrie am organizat NeConferința Restart în Educație, pentru a oferi tuturor un spațiu deschis în care să fie expuse ideile de inovație în educație.

Proiectele care au fost generate, organizațiile care s-au implicat și în special oamenii care au venit în contact cu Restart în Educație au generat energia unei comunități dornice să colaboreze pentru a contribui la transformarea educației din România.

Astfel, din acel moment, Restart în Educație și-a turat motoarele pentru a dezvolta comunitatea inovatorilor în educație din România.

În 2013 a organizat o serie de întâlnire ale comunității, NeConferința RestartEdu 2013 și prima ediție a taberei RestartEdu. În 2014 am continuat seria întâlnirilor comunității, organizând cea de-a doua ediție a taberei RestartEdu pe 5-7 septembrie și NeConferința RestartEdu pe 29 noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.

Skip to toolbar