Viralizăm pasiunea pentru educație către Cluj

Weekendul ce a trecut a fost prielnic educației, cred eu. Am fost la Cluj, unde ne-am revăzut cu o groază de oameni pasionați de educație. Să vă povestesc pe scurt despre cum a fost la NeConferința din cadrul Connector și despre “fondarea” RestartEdu Cluj.

 

NeConferința RestartEdu din cadrul Connector a adunat vreo 250 de oameni de 36 de naționalități. Pentru noi a fost o experiență provocatoare care ne-a dat multă energie – am văzut cum e o neconferință internațională și ne cam place, vrem să mai facem.

Evenimentul Connector per ansamblu a fost de-a dreptul copleșitor și nimic din tot ce a fost nu s-a fi putut întâmpla fără magia lui Andrei Popescu și a echipei sale de la ANPCDEFP. Au făcut din Cluj, pentru câteva zile, capitala educației nonformale.
Pentru mine a fost de necomparat experiența de a trăi într-un oraș unde dai pe stradă de flashmoburi cu mesaje sociale și de performance-uri care mai de care, și găsești pe la colțuri oameni cărora le sclipesc ochii când vorbesc de educație. Într-un astfel de oraș vreau să trăiesc.

Puteți vedea aici fotografiile din cadrul NeConferinței din Cluj.

 

10482067_1021921897822914_7777647200755164593_o

Comunitatea RestartEdu Cluj s-a întâlnit pentru prima dată pe 22 noiembrie. Adina Cristea a adunat 22 de clujeni pasionați de educație și împreună ne-am uitat la:

  • Care e contextul educației din Cluj? Cine sunt oamenii și ce proiecte au?
  • De ce anume avem nevoie pentru a ne crește impactul în educație?
  • Cum construim împreună contexte de dezvoltare pentru inițiativele/ proiectele noastre?


Aici puteți găsi mai multe detalii despre cine a fost acolo, ce am discutat și care sunt concluziile, iar aici este albumul cu pozele de la întâlnire.

Următorul pas pentru comunitatea RestartEdu Cluj este întâlnirea #2, ce va avea loc pe 18 decembrie – fix când noi avem celebrarea de final de an. 😉

 

Cu gând de mulțumire pentru Andrei și Adina că au făcut posibile toate aceste lucruri,
Clujul prinde drag de transformarea educației!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.

Skip to toolbar