neConferința RestartEdu, 23-24 noiembrie 2013

“There is wonderful work happening in this country.But I have to say it’s happening in spite of the dominant culture of education, not because of it.”

Ken Robinson – How to escape death education valley

Credem că există inițiative inovative care și-au propus să transforme cultura învățării din România. Credem că există ONG-uri care pot servi drept modele de bune practici, business-uri de succes în educație, instituții care fac pasul înaintea vremii și practicieni care se întreabă cum va arăta educația în 2050. I-am cunoscut pe acești pionieri și i-am adunat într-o comunitate de inovatori în educație.

Apoi ne-am întrebat cum se completează aceste inițiative și ce putem face împreună pentru a accelera inovația în educația din România.

Cum arată acest ecosistem de transformare a educației din România?

Folosind modelul de inovare dezvoltat de Charles Leadbeater, am încadrat inițiativele existente în graficul de mai jos și am creat contexte pentru a le aduce împreună.

Cum accelerăm inovația în educația din România?

Credem că abordarea integrată a acestor inițiative va contribui la transformarea educației. Credem că avem nevoie de un spațiu deschis de dialog și interacțiune pentru ele, iar experiența neConferinței RestartEdu 2012 și cele 10 întâlniri de comunitate organizate în 2013 ne-au demonstrat acest lucru. Acum organizăm neConferința RestartEdu 2013, la care ești invitat să contribui și pui umărul alături de noi în această mișcare.

Ca participant, neConferința este spațiul în care ai oportunitatea să te conectezi cu oamenii care contează, să găsești inspirație pentru proiectele tale și să fii parte dintr-o comunitate ce contribuie activ la transformarea educației din România.

Alegem formatul „unConference” pentru că fiecare dintre participanţi vine aici cu o experiență mai mică sau mai mare, în educaţie. Valoarea neConferinţei constă în faptul că prin intermediul ei toţi contribuim la conversaţia despre cum inovăm educaţia din România. NeConferința RestartEdu este bazată pe construirea un spaţiu deschis, conform teoriei lui Harrison Owen despre Open Space Technology.

Într-un astfel de eveniment, avem o temă de bază – în cazul nostru, inovația în educație. Plecând de la această temă, participanții pot propune subiecte de discuție. În cadrul neConferinței RestartEdu, aceste subiecte se vor transforma în ateliere în ziua de sâmbătă. Atelierele pot fi de trei tipuri:

 • Atelier de tip „dilemă” – participanții care au o întrebare, o nelămurire, o provocare pentru care vor să găsească răspunsuri sau soluții, pot propune un astfel de atelier. Dacă vor exista întrebări sau provocări similare, acestea vor fi grupate într-un singur atelier.

 • Atelier de tip „feedforward” – participanții își pot prezenta proiectele în cadrul acestui tip de atelier. Vor fi grupate mai multe proiecte, iar fiecare va fi prezentat în 5-10 minute, restul timpului fiind dedicat discuțiilor în jurul acestora.

 • Atelier de tip „discuție” – creatorii acestui atelier sunt participanţii care propun un subiect (context, temă, metodă etc.) în jurul căruia vor să genereze interacţiune şi să strângă mai multe puncte de vedere.

După ce vom avea câteva propuneri de ateliere, vom crea agenda zilei de sâmbătă, împreună cu participanții. În cazul în care numărul de ateliere propuse va fi mai mare decât numărul de sloturi disponibile, se vor ţine numai o parte dintre ateliere – cele mai dorite de către participanţi.

În cele două zile dedicate inovației în educație ai șansa:

 • să împărtășeşti informații despre activitățile tale din sfera educației;

 • să lansezi provocări cu care te confrunți și să primeşti opinii, sfaturi;

 • să expui idei și viziuni despre temă;

 • să găseşti un grup care are aceleași interese cu tine;

 • să alegi atelierele care sunt relevante pentru tine;

 • să înveţi din activitățile, provocările şi soluţiile prezentate de ceilalţi participanţi.

 

Înscrierea se face completând formularul până pe 14 noiembrie și vino pe 23-24 noiembrie la The HUB.

Vino cu noi să pui umărul la transformarea educației din România.

 

* Detalii despre agenda vor fi anunțate în curând.

2 comments on “neConferința RestartEdu, 23-24 noiembrie 2013

 1. Alexandru Oprita on said:

  Salut!
  Am si eu o nedumerire…in afar completarii formularului de inscriere mai trebuie platita taxa de 50 lei. Plata se va face in ziua cu pricina, sau inainte intr-un cont bancar?
  Multumesc anticipat!

  • Avatar of Ana RăducanuAna Răducanu on said:

   Bună, Alex!

   Plata se poate face în ziua evenimentului, sau prin transfer bancar în momentul în care ai primit confirmarea de participare. Această confirmare va fi trimisă pe data de 19 noiembrie, după închiderea aplicațiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.

Skip to toolbar